Om

Vi är i dagsläget en familj med två vuxna, två barn och fyra katter (en bor hos fodervärd) som bor i Härnösand.

År 2011 köptes vår första Sibiriska katt, Kneph’s Tupolev. Längtan efter en katt hade funnits länge men hade inte fungerat tidigare på grund av allergi. Lyckan blev total när vi fick kännedom om denna ras som ibland fungerar för allergiker. Resan startade med att besöka olika uppfödare och hälsa på katter, vilket visade sig fungera.

Förälskelsen till denna rasen har i sin tur lett till att vi startat vår egen uppfödning.

Nu driver vi en liten uppfödning i hemmiljö. Där varje enskild katt räknas som en älskad familjemedlem.

Vi gör vårt bästa för att avla fram friska katter med ett bra temperament. Det gäller att grotta ner sig i stamtavlor och utvärdera tilltänkta katter för att försöka få en så bra matchning som möjligt.

Dessutom finns det massor av tester att göra på avelskatterna för att undvika att sjukdomar sprids. Bland annat så HCM och PKD scannas alla mina katter enligt rasens hälsoprogram.

Så det viktigaste för oss är att vi avlar fram friska och trevliga katter som blir älskade familjemedlemmar i sina nya hem. Vill man dessutom ta med sin katt på utställning så blir vi jätteglada för det, men det är inget måste och jag kan heller inte lämna några garantier på att katten passar för utställning.